Visi dokumentai buvo po ranka: galiojantis pasas, draugo kvietimas ir jo dokumentai, grįžimo bilietas, sveikatos draudimas, nuomos sutartis. Pasienio tarnybos darbuotojas mano draudimą atvykti argumentavo tuo, kad kvietimas turi būti patvirtintas Vidaus reikalų ministerijos. Bet kai draugas ten nuvyko, jam pasakė, kad nieko nereikia sertifikuoti, nes. ji yra Rusijos Federacijos pilietė, užtenka tik parašyti laisva forma, be jokių antspaudų. Taip pat dokumente, adresuotame lėktuvo kapitonui, buvo parašyta, kad aš anksčiau Izraelyje pažeidžiau kažkokius įstatymus ir dirbau nelegaliai. Bet tai neįmanoma, nes tai buvo mano pirmoji kelionė. Kiek žinau, jie turėjo mane tiesiog išsiųsti namo, be šio antspaudo pase. Kas dabar? Keisti pavardę, patronimą ir atitinkamai pasą? Ar tada jie to pasiilgs? Rašiau laiškus atitinkamoms Izraelio institucijoms ir Maskvos ambasadai, laukiu atsakymo. Bet visa tai yra kažkoks absurdas, kodėl man buvo priskirtas 12 straipsnis, neaišku... Sakykite, kaip geriausia tai padaryti?
prieš 6 metus
•
11 prenumeratorių 30 atsakymų