"Фраза, яку ми постійно виправляли в розмовах одне з одним в полоні", - ділиться звільнений захисник Маріуполя та фотограф "Азовсталі" Дмитро Козацький з позивним "Орест".
Під час відпрацювань звільнених територій Харківської області поліціянти виявили та задокументували 18 місць, де росіяни незаконно утримували та катували наших громадян — у містах Куп’янськ, Ізюм, Балаклія, Вовчанськ, селах Козача Лопань, Шевченкове, Огірці.
Серед ексгумованих тіл з місця масового поховання в Ізюмі — 202 жінки, 189 чоловіків та 5 дітей. 11 тіл настільки понівечені, що наразі встановити їх стать неможливо. Також у братській могилі в цьому ж місті виявлено 21 тіло наших військовослужбовців. Більшість виявлених тіл в ході візуального огляду мають ознаки насильницької смерті. Точна причина загибелі кожного громадянина буде встановлена в результаті додаткових досліджень.
«Нас ніби відкинули в кам’яний вік». Ось так одна з мешканок Харківської області охарактеризувала період окупації регіону російськими військами: не працювала жодна крамниця, а світла і газу немає досі. Також жителі Циркунів показали свої помешкання після того, як там «квартирувались» окупанти. Наслідки їх перебування — це не тільки розстріляні стіни і повна відсутність будь-яких цінностей (побутову техніку вони вивезли повністю), а й такі речі, які логіці не піддаються: наприклад, понівечені дитячі іграшки. Чи російські солдати шукали там якісь сховані цінності, чи їм просто було нудно — історія не згадує. Але судячи з написів, які окупанти лишали на стінах (!) харківських квартир, нудьга їх просто з’їдала. Окрім z-живопису, вони лишили після себе купу інших написів. За що їм і дякуємо, бо тепер СБУ та іншим органам буде простіше притягнути до відповідальності покидьків, які тут жили.
Дніпро вітає! Ніч без тривог, не пам'ятаю, коли в останній раз таке було.
Трошки музики з ранку.
24 вересня 2022 року в Німеччині у місті Дюссельдорф відбувся міжнародний військовий музичний фестиваль Бундесверу - Bundeswehr International Military Music Festival. Заслужений академічний оркестр Збройних Сил України мав честь представити на ньому нашу прекрасну Україну!
lulusha, вітаю з ніччю без тривог ) На Сумщині одна доба на вихідних пройшла без обстрілів - також місцевий рекорд, вже не пам’ятаю, коли останній раз таке щастя було.
Спеціальний підрозділ “KRAKEN” підготував фільм про операцію, з якої починався контрнаступ української армії та яка переломила фронт росіян на Харківщині.
І про більш далеку історію. Ґрунтовна та цікава стаття від The Wall Street Journal (посилання тут) про оборону Києва в перші дні повномасштабного вторгнення.
Миколаїв: життя під обстрілами. Репортаж з півмільйонного міста, що стало прифронтовим від самого початку великої війни. Нині Миколаїв напівпорожній: тут залишилося трохи більше, ніж 200 тисяч мешканців. За 215 діб війни Миколаїв не обстрілювали лише 33. Решту днів росіяни випускають своє смертоносне залізяччя по мирному місту вдень і вночі.
Загиблі та поранені діти, десятки понівечених будинків…
Росіяни ударили ракетами по нічному Дніпру. Поцілили по житлових кварталах.
На зараз відомо про трьох загиблих, серед них одна дитина… Ще п’ятеро поранені, у тому числі і 12-річна дівчинка. Рятувальники дістали її з розбитого дому, де вона просто спала, коли туди прилетіла російська ракета...
Повністю зруйновані кілька приватних осель. Рятувальники продовжують розбирати завали - шукають людей. Є вірогідність, що там ще можуть бути й діти…
У місті пошкоджені понад 60 приватних будинків та кілька багатоповерхових. Понівечений ринок, автобуси, автівки та лінії електропередач.
Грьобаний «руський мір».
Розплата настане.
Борис Філатов
Конечно, вы уже прочитали подробности у Валентина Резниченко и Коли Лукашука.
На месте трагедии работают уже не только спасатели, полиция и коммунальщики, но уже и журналисты.
Конечно, я полночи не спал.
Конечно, есть вещи, которые не стоит даже обсуждать.
Например то, что в результате попадания ракет некоторые тела дефрагментированы и идентифицировать их сложно.
…
Мы все устали, озлобились и…привыкли.
Если, конечно, к такому можно привыкнуть…
И мы не собираемся сдаваться.
…
Я только не понимаю одного.
Чего они добиваются и куда стреляют?
В прошлый раз они развалили Троицкий рынок, а этот раз - «барахолку» у автовокзала, куда я сам лично иногда ходил покупать всякий хлам.
От гаечных ключей до керосинок.
В прошлый раз они влупили в частный дом в Рыбальском, сегодня - в посёлок в районе проспекта Металлургов.
У звільненому Вовчанську Харківської області виявили чергову катівню, створену російськими загарбниками для місцевих жителів, які не підтримували загарбників та відмовлялися з ними співпрацювати.
Як розповідають свідки, в одній камері приблизно на 12 кв. м. військові росії утримували від 20 до 40 людей. У приміщенні виявлено інструменти для катувань, зашморги, хомути тощо. На стінах катівні зафіксовано дати перебування людей, а хтось із в’язнів викарбував в одній із камер молитву.
Иногда нам кажется, что война рядом, но нас не касается.
Или касается, но пройдёт мимо.
Я расскажу вам сегодняшнюю историю.
То, что случилось на соседней с нами улице.
…
Историю несправедливости и богооставленности.
Историю фатума, который довлеет над нашей жизнью.
Историю, перед которой меркнут трагедии Эсхила.
…
Жила-была семья.
Когда началась война, то мама решила перевезти малышей с проспекта Поля в более безопасное место.
В частный сектор. К бабушке.
…
Сегодня в их дом прилетала русская ракета.
Воронка, которую вы все видели на фотографиях примерно 8 на 10 метров.
Люди буквально испарились. Бабушка Алла, мама Наташа, дочка Василиса 12 лет и мальчик Иван, 8 лет от роду.
И маленькая собачка Джек.
Нет. Я буду откровенен до конца. Некоторые не просто испарились.
Их нашли у соседей на крышах.
На соседних улицах.
А когда приехали спасатели, то на развалинах сидел старый пёс Крым.
И выл.
А потом приехали коммунальщики.
И увезли собаку, оглохшую, ослепшую и контуженную, в КП «Зооконтроль» и там городские ветеринары колют пса сердечными препаратами, чтобы нормализовать.
А по итогу приехал отец.
Он служит в ЗСУ. Под Лиманом.
Можно я дальше не буду продолжать?
Я видел все собственными глазами.
…
Я хочу только одного.
Чтобы те, твари, которых наши окружают под Лиманом - ответили за все сполна.
Не нужно писать про Божью кару.
Пусть Боженька отдохнёт.
Только сила нашей мести имеет значение.
…
А ещё я хочу, чтобы они все висели на деревьях.
Как этот колпак от соседской «Мазды», которой силой взрыва закинуло на обгорелое дерево…
"Фраза, яку ми постійно виправляли в розмовах одне з одним в полоні", - ділиться звільнений захисник Маріуполя та фотограф "Азовсталі" Дмитро Козацький з позивним "Орест".
Під час відпрацювань звільнених територій Харківської області поліціянти виявили та задокументували 18 місць, де росіяни незаконно утримували та катували наших громадян — у містах Куп’янськ, Ізюм, Балаклія, Вовчанськ, селах Козача Лопань, Шевченкове, Огірці.
Серед ексгумованих тіл з місця масового поховання в Ізюмі — 202 жінки, 189 чоловіків та 5 дітей. 11 тіл настільки понівечені, що наразі встановити їх стать неможливо. Також у братській могилі в цьому ж місті виявлено 21 тіло наших військовослужбовців. Більшість виявлених тіл в ході візуального огляду мають ознаки насильницької смерті. Точна причина загибелі кожного громадянина буде встановлена в результаті додаткових досліджень.
Слатіне та Козача Лопань на Харківщині. Екскурсія звільненою територію.
Класна жовтнева обкладинка Time
«Нас ніби відкинули в кам’яний вік». Ось так одна з мешканок Харківської області охарактеризувала період окупації регіону російськими військами: не працювала жодна крамниця, а світла і газу немає досі. Також жителі Циркунів показали свої помешкання після того, як там «квартирувались» окупанти. Наслідки їх перебування — це не тільки розстріляні стіни і повна відсутність будь-яких цінностей (побутову техніку вони вивезли повністю), а й такі речі, які логіці не піддаються: наприклад, понівечені дитячі іграшки. Чи російські солдати шукали там якісь сховані цінності, чи їм просто було нудно — історія не згадує. Але судячи з написів, які окупанти лишали на стінах (!) харківських квартир, нудьга їх просто з’їдала. Окрім z-живопису, вони лишили після себе купу інших написів. За що їм і дякуємо, бо тепер СБУ та іншим органам буде простіше притягнути до відповідальності покидьків, які тут жили.
Обстріл Запоріжжя 23 вересня
Дніпро вітає! Ніч без тривог, не пам'ятаю, коли в останній раз таке було.
Трошки музики з ранку.
24 вересня 2022 року в Німеччині у місті Дюссельдорф відбувся міжнародний військовий музичний фестиваль Бундесверу - Bundeswehr International Military Music Festival. Заслужений академічний оркестр Збройних Сил України мав честь представити на ньому нашу прекрасну Україну!
lulusha, вітаю з ніччю без тривог ) На Сумщині одна доба на вихідних пройшла без обстрілів - також місцевий рекорд, вже не пам’ятаю, коли останній раз таке щастя було.
Спеціальний підрозділ “KRAKEN” підготував фільм про операцію, з якої починався контрнаступ української армії та яка переломила фронт росіян на Харківщині.
І про більш далеку історію. Ґрунтовна та цікава стаття від The Wall Street Journal (посилання тут) про оборону Києва в перші дні повномасштабного вторгнення.
Миколаїв: життя під обстрілами. Репортаж з півмільйонного міста, що стало прифронтовим від самого початку великої війни. Нині Миколаїв напівпорожній: тут залишилося трохи більше, ніж 200 тисяч мешканців. За 215 діб війни Миколаїв не обстрілювали лише 33. Решту днів росіяни випускають своє смертоносне залізяччя по мирному місту вдень і вночі.
Ізюм, Харківська область. Дівчинка тримає уламок снаряда, що влучив по місту.
Гарне спостереження від наших журналістів. За 54 роки нічого не змінилось.
Поповнюємо колекцію обкладинок світових ЗМІ - новий випуск журналу Washington Examiner присвячений перемозі Україні.
Polina_Sumy у мене все добре, я живу в іншому районі.
Унас вночі також біли вибухи, спала та від них прокинулась, тому не скажу точно, можливо і ППО, але було дуже гучно.
Той, що біля автовокзалу також чули, але тихо, бо далеко.
Жах, люди загибли, досі ще пошукова операція.
Наскільки я розумію і з фото видно, що більше всього постраждав приватний сектор.
Вчора ввечері у нас було також гучно, але ніч виявилася жахливою.
Валентин Резніченко
Загиблі та поранені діти, десятки понівечених будинків…
Росіяни ударили ракетами по нічному Дніпру. Поцілили по житлових кварталах.
На зараз відомо про трьох загиблих, серед них одна дитина… Ще п’ятеро поранені, у тому числі і 12-річна дівчинка. Рятувальники дістали її з розбитого дому, де вона просто спала, коли туди прилетіла російська ракета...
Повністю зруйновані кілька приватних осель. Рятувальники продовжують розбирати завали - шукають людей. Є вірогідність, що там ще можуть бути й діти…
У місті пошкоджені понад 60 приватних будинків та кілька багатоповерхових. Понівечений ринок, автобуси, автівки та лінії електропередач.
Грьобаний «руський мір».
Розплата настане.
Борис Філатов
Конечно, вы уже прочитали подробности у Валентина Резниченко и Коли Лукашука.
На месте трагедии работают уже не только спасатели, полиция и коммунальщики, но уже и журналисты.
Конечно, я полночи не спал.
Конечно, есть вещи, которые не стоит даже обсуждать.
Например то, что в результате попадания ракет некоторые тела дефрагментированы и идентифицировать их сложно.
…
Мы все устали, озлобились и…привыкли.
Если, конечно, к такому можно привыкнуть…
И мы не собираемся сдаваться.
…
Я только не понимаю одного.
Чего они добиваются и куда стреляют?
В прошлый раз они развалили Троицкий рынок, а этот раз - «барахолку» у автовокзала, куда я сам лично иногда ходил покупать всякий хлам.
От гаечных ключей до керосинок.
В прошлый раз они влупили в частный дом в Рыбальском, сегодня - в посёлок в районе проспекта Металлургов.
Никаких военных целей.
…
Тупо террор.
На місці ракетного удару у Дніпрі рятувальники знайшли фрагменти тіла ще однієї дитини.
На зараз нічна ворожа атака забрала чотири життя. Росіяни убили двох дорослих і двох дітей.
У звільненому Вовчанську Харківської області виявили чергову катівню, створену російськими загарбниками для місцевих жителів, які не підтримували загарбників та відмовлялися з ними співпрацювати.
Як розповідають свідки, в одній камері приблизно на 12 кв. м. військові росії утримували від 20 до 40 людей. У приміщенні виявлено інструменти для катувань, зашморги, хомути тощо. На стінах катівні зафіксовано дати перебування людей, а хтось із в’язнів викарбував в одній із камер молитву.
Дніпро 29 вересня 2022 р.
Борис Філатов
Я не знаю с чего начать.
Пишу, а мысли путаются.
…
Сегодня я увидел Ад изнутри.
Иногда нам кажется, что война рядом, но нас не касается.
Или касается, но пройдёт мимо.
Я расскажу вам сегодняшнюю историю.
То, что случилось на соседней с нами улице.
…
Историю несправедливости и богооставленности.
Историю фатума, который довлеет над нашей жизнью.
Историю, перед которой меркнут трагедии Эсхила.
…
Жила-была семья.
Когда началась война, то мама решила перевезти малышей с проспекта Поля в более безопасное место.
В частный сектор. К бабушке.
…
Сегодня в их дом прилетала русская ракета.
Воронка, которую вы все видели на фотографиях примерно 8 на 10 метров.
Люди буквально испарились. Бабушка Алла, мама Наташа, дочка Василиса 12 лет и мальчик Иван, 8 лет от роду.
И маленькая собачка Джек.
Нет. Я буду откровенен до конца. Некоторые не просто испарились.
Их нашли у соседей на крышах.
На соседних улицах.
А когда приехали спасатели, то на развалинах сидел старый пёс Крым.
И выл.
А потом приехали коммунальщики.
И увезли собаку, оглохшую, ослепшую и контуженную, в КП «Зооконтроль» и там городские ветеринары колют пса сердечными препаратами, чтобы нормализовать.
А по итогу приехал отец.
Он служит в ЗСУ. Под Лиманом.
Можно я дальше не буду продолжать?
Я видел все собственными глазами.
…
Я хочу только одного.
Чтобы те, твари, которых наши окружают под Лиманом - ответили за все сполна.
Не нужно писать про Божью кару.
Пусть Боженька отдохнёт.
Только сила нашей мести имеет значение.
…
А ещё я хочу, чтобы они все висели на деревьях.
Как этот колпак от соседской «Мазды», которой силой взрыва закинуло на обгорелое дерево…